Projecte ‘Pas de dona: les dones de la Vall d’Albaida ahir, hui i despús-demà’

Cartell de les jornades del projecte Pas de Dona, obra de David Palmer

PROGRAMA DETALLAT DE LES TAULES REDONES

Amb aquest projecte, l’IEVA vol donar a conéixer el paper que les dones, en forma singular o col·lectiva, han tingut a la nostra comarca, en tres moments: des del  punt de vista històric, el seu treball en l’actualitat  i les perspectives i expectatives de futur.

És per això que hem iniciat un treball de recerca en fonts documentals i orals per tal de traure a la llum casos de dones que hagen tingut un paper rellevant -no necessàriament en càrrecs públics-, ja siga de forma individual o formant part de grups. La investigació es centra en dones que ja han traspassat i que hagen tingut un paper destacat en camps científic, acadèmic, professional, o que hagen desenvolupat una tasca important en el teixit social.

Aquest és un dels aspectes del projecte, sense data de finalització, i que preveiem plasmar en un llibre. Mentrestant, com a jornades ja planificades hem organitzat una sèrie de taules redones on tractar temàtiques diferents i que recolliran en cadascuna de les cites experiències de dones de la Vall de tres generacions diferents.

Les jornades començaran el divendres 28 de setembre vinent amb una conferència de la professora Carmen Agulló, amb el títol “Les dones de la Vall d’Albaida: l’hora violeta”, al Centre Cultural Caixa Ontinyent. A partir d’ací, les taules redones es distribuiran per diferents localitats de la comarca:

4 d’octubre – ESPORTS. Moderada per Mariola Montosa a l’Aula Magna del Campus d’Ontinyent.

18 d’octubre – TREBALL. Moderada per M. Josep Garcia a la Casa de la Dona d’Albaida

25 d’octubre – ASSOCIACIONISME. Moderada per Délia Celada. Casa de Cultura de Castelló de Rugat

16 de novembre –EDUCACIÓ. Moderada per Maria Chapí. Biblioteca Pública Municipal de Bocairent.

23 de novembre –CULTURA I ART PLÀSTIC. Moderada per Lucía Peiró. Espai Jove de Benigànim.

Per tal de fer més àmplia la tasca de reconeixement de les nostres dones, hem elaborat una proposta didàctica que farem arribar als centres educatius de la comarca per tal que alumnes i professorat la puguen treballar.