Un treball sobre la percepció del risc d’inundació a Ontinyent, guanyador del Premi al TFG

“Percepció del risc d’inundació al municipi d’Ontinyent” és el treball seleccionat com a guanyador en el 1r Premi de Treball de Final de Grau (TFG) convocat per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), en la decisió presa pel jurat format per Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant; Jorge Hermosilla, vicerector de Participació de la Universitat de València; Lucía Reig, professora de la Universitat Jaume I de Castelló; Francesca Romero, professora de la Universitat Politècnica de València; i Emili Casanova, professor de la Universitat de València i acadèmic de l’AVL.

Marc Torró Segura

El TFG l’ha presentat Marc Torró Segura, corresponent a la titulació de Geografia i Medi Ambient de la Universitat de València. El treball analitza la percepció del risc d’inundació a Ontinyent com a part fonamental per a analitzar la vulnerabilitat dins aquest risc. Ho fa a partir d’una anàlisi doble: d’una banda, de tipus quantitatiu, està basada en un treball de camp amb 130 enquestes dirigides a la població d’Ontinyent; a més, qualitativament, consta de dues entrevistes als responsables de la gestió del risc, tant en l’àmbit municipal com autonòmic.

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i Caixa Ontinyent, va convocar l’any passat aquesta primera edició del premi al Treball de Final de Grau que investigue i aporte noves dades relatives al coneixement de qualsevol dels diferents aspectes de la Vall d’Albaida i que s’haja presentat dins de la programació ordinària dels estudis que estiga cursant la persona que el presente (en primera o segona convocatòria) a qualsevol universitat. El premi està dotat amb 600 euros.

Segona edició

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida ja ha convocat la segona edició del premi, destinat a alumnes de qualsevol universitat, de fins a 30 anys. El termini de presentació dels treballs i la documentació acabarà el 18 de setembre de 2020.