“On Mont?” guanya la tercera edició del Premi al Millor TFG

On Mont? és el treball guanyador del 3r Premi de Treball de Final de Grau (TFG) convocat per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) per al curs 2020-2021, en la decisió presa pel jurat format J. Àngel Cano Mateu, professor de la Universitat de Leeds; Tudi Torró Ferrero, acadèmica de l’AVL; Juan José Bas Portero, professor de la Universitat Cardenal Herrera de València; M. Amparo Carretón Sanchis, professora de la Universitat de València; i José Pla Barber, professor de la Universitat de València. 

Josep Ferri Monfort

El TFG l’ha presentat Josep Ferri Monfort, corresponent al Departament de Disseny Gràfic ESDG de l’Escola d’Art Superior de Disseny d’Alcoi.

El treball proposa una app dissenyada per a orientar el veí/veïna d’Ontinyent i visitants, facilitar-los l’orientació i culturitzar-los amb els fenòmens que caracteritzen els paisatges de la localitat.

La finalitat és de facilitar la vida dels usuaris perquè tinguen una informació de proximitat de l’entorn agrupant i identificant tota la documentació que es trobe desordenada o poc accessible als locals d’informació, afegint-hi els valors i els sentiments d’un poble, com és Ontinyent.

Una de les funcions de l’app és la ubicació espai temporal construïda amb una base històrica, que permet d’explicar-nos realitats del lloc on xafem. 

S’hi inclouen també algunes varietats de la flora que habita en aquests espais, amb una enciclopèdia lliure per a donar a conéixer tot allò que amaguen les muntanyes i aportar un valor de comunitat i de saber comú. A més, un apartat de consciència i d’autoregulació al medi ambient servirà com a sistema d’avís des d’on comunicar al sector o a l’ajuntament, a través de foto-incidències o escrits, quines situacions cal millorar o corregir.

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i Caixa Ontinyent, ha convocat aquesta tercera edició del premi al Treball de Final de Grau que investigue i aporte noves dades relatives al coneixement de qualsevol dels aspectes de la Vall d’Albaida i que s’haja presentat dins de la programació ordinària dels estudis que estiga cursant la persona que el presente (en primera o segona convocatòria) a qualsevol universitat. El premi està dotat amb 800 euros.

Comments are closed.