Presentació del llibre “Moviment obrer i identitat a la Vall d’Albaida (c. 1890-1939)”

 

Divendres 11 de febrer presentem la nostra nova publicació, el llibre Moviment obrer i identitat a la Vall d’Albaida (1890-1939). Classe, gènere i nació, d’Aurelio Martí Bataller. És el treball producte del projecte premiat en el XII Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida.

La presentació serà a les 19.30 a la Biblioteca Pública de Llutxent, a la plaça Xio, 12.  

El llibre Moviment obrer i identitat a la Vall d’Albaida (1890-1939). Classe, gènere i nació constitueix una investigació sobre la formació i desenvolupament del moviment obrer a la Vall d’Albaida. Concretament, s’ha posat l’interès en la implicació del moviment obrer en la construcció de les identitats socials, polítiques, territorials i de gènere. Així doncs, l’obra parteix dels corrents historiogràfics i de les ciències socials que entenen les identitats col·lectives com a elements socialment construïts i històricament canviants. Es planteja una anàlisi basada principalment en l’estudi de la premsa obrera i comarcal, com també en periòdics d’àmbit valencià i estatal, i de documentació conservada als arxius municipals de la comarca.