“La cultura com a passió”: llibre d’homenatge a José A. Gironés

«José Ángel Gironés Muñoz representa per a Ontinyent, la comarca de la Vall d’Albaida i el territori valencià en el seu conjunt, un cas paradigmàtic d’intel·lectual, que porta llançant llum i claredat sobre aquestes societats més de mig segle, des de mitjan segle XX. I ho ha fet amb una intensitat i una profusió de matèries que només poden provindre del treball, la disciplina, la constància i la sensibilitat cap a tot allò que tinga a veure amb la intel·ligència i la raó. Se li pot aplicar perfectament aquella cita de Terenci: sóc un home, res humà em resulta alié.»

Fernando Lliso Bartual parla així en el pròleg de José Ángel Gironés: La cultura com a passió, el llibre que hem publicat dedicat a aquest ontinyentí dins la col·lecció Homenatges. El volum, editat a cura d’Emili Casanova, Fernando Lliso i Ximo Urenya qui hi ha escrit una semblança de l’homenatjat, recull una quarantena d’articles de Gironés, apareguts en diverses revistes, periòdics, llibres de festes i catàlegs al llarg dels anys; i també alguns que han restat inèdits fins ara. A més inclou un apèndix amb una relació de totes les seues publicacions.   

El llibre, en què hem tingut la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació Cultural La Nostra Terra, el presentarem dimecres 20 d’abril a les 19.00, a la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara d’Ontinyent.