Un treball sobre la promoció de la salut mental dels estudiants del Campus d’Ontinyent guanya el IV Premi al Millor TFG

Projecte d’intervenció en la promoció i prevenció de la salut mental dels i les estudiants del Campus d’Ontinyent (Universitat de València) és el treball guanyador del 4t Premi al Millor Treball de Final de Grau (TFG) convocat per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) i dotat amb 800 euros.

La decisió l’ha presa per unanimitat el jurat format per Aurelio Martí Bataller, professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València; Margarita Vadillo Conesa, doctora en Prehistòria per la Universitat de València; María de la O Plazas Ávila, professora titular del Departament de Biotecnologia de la Universitat Politècnica de València; Rafael Muñoz-Espí, professor titular del Departament de Química Física en la Universitat de València; i Ferran Grau Codina, director del Departament de Filologia Clàssica de la Universitat de València.

Érika Sánchez Margarita

El TFG l’ha presentat Érika Sánchez Margarita, corresponent al Grau d’Infermeria de la Universitat de València al Campus d’Ontinyent.

El treball planteja un projecte d’intervenció de promoció i prevenció de la salut mental amb la creació d’un Gabinet de Salut per a desenvolupar polítiques en salut mental mitjançant una assessoria gratuïta, el disseny d’una pàgina web i recursos i ferramentes. El projecte es planteja específicament per al Campus d’Ontinyent de la Universitat de València, en el qual, a través d’un estudi exhaustiu, s’observen carències: no hi ha accés directe a molts dels recursos de la universitat, la localització del municipi dificulta l’accés i la comunicació amb recursos i compromisos, i tan sols 150 alumnes d’un total de 755 són habitants de la Vall d’Albaida, la qual cosa implica un canvi de residència que els desvincula del seu context social.