Dos instituts de la Vall reben els guardons dels V Premis d’Investigació Jove

L’IES de Bocairent i l’IES Jaume I d’Ontinyent

La Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià, de la que forma part l’IEVA, va lliurar divendres passat els V Premis d’Investigació Jove, en una gala celebrada al pati del Castell d’Alaquàs.

Professora, alumnes i director de l’IES Jaume I d’Ontinyent en el lliurament de premis, amb el president de l’IEVA

Dos instituts de la Vall d’Albaida han quedat finalistes en aquesta edició, en la modalitat de Batxillerat (amb un premi valorat en 100 euros cadascun). Un és l’IES Jaume I d’Ontinyent, amb el treball «Estudi i propostes de millora de la qualitat ambiental atmosfèrica a Ontinyent», de Núria Borredà González, Carmen Tolsà Martínez, Jénifer Vanessa Merino Pacheco i Pau Quilis Torró, sota l’orientació de la professora Almudena Martínez Ferre. L’altre centre és l’IES de Bocairent, amb «ADAMAS S.L.L.», de Sara Alcaraz Reig, Júlia Pascual Crespo, Emma Tecles Francés i Lídia Jordà Bou, sota l’orientació de la professora M. Teresa Vañó Francés.

M. Teresa Vañó, professora de l’IES de Bocairent, amb el president de l’IEVA en l’acte de lliurament

A l’acte van assistir representants de la Federació i de diversos instituts d’estudis comarcals, entre els quals el president de l’IEVA, Joan J. Torró, i de les institucions convocants i patrocinadores, com Escola Valenciana, Caixa Popular i la Institució Alfons el Magnànim.

A més del guardó econòmic, els alumnes premiats van rebre un diploma personalitzat, els professors tutors, un certificat, i els centres un lot de llibres.

Així mateix, els treballs guanyadors es publicaran any en un número especial de la revista Bastida.

Doble premi

El treball sobre la qualitat ambiental de l’IES Jaume I d’Ontinyent va rebre, l’endemà mateix, un altre reconeixement, amb el III Premi Sapiència convocat per la Xarxa d’Universitats Valencianes (vídeo).