“L’Alforí, paisatge viu. Arquitectura rural i patrimoni cultural”, 11è Premi d’Investigació La Vall d’Albaida

Dimarts 27 de desembre es va reunir al Centre Cultural de Caixa Ontinyent el jurat de l’11è Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida per tal de valorar els 9 treballs que s’hi havien presentat.

Després de les deliberacions, escoltades les opinions dels membres del jurat i valorats els aspectes que presentava cada projecte, es va decidir d’atorgar el premi d’aquesta onzena edició al projecte “L’Alforí, paisatge viu. Arquitectura rural i patrimoni cultural”, de l’arquitecte Josep M. Ribera Micó, natural de Fontanars dels Alforins.

El projecte proposa d’aprofitar el moment actual de demanda social i conscienciació al voltant del paisatge rural per analitzar l’arquitectura rural dels Alforins, la implantació i la integració en el paisatge cultural entès com un tot, amb jaciments arqueològics, elements d’etnologia, arquitectures rurals, llengua, cultura i costums tradicionals.

En aquesta convocatòria el jurat l’han format Francisco Bueno Camejo, llicenciat en Geografia i Història i Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de València i professor d’Art de la Universitat de València; Jordi Casanova Mollà, doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona; Isabel Donet Sánchez, periodista, assessora en comunicació i assessora en política informativa; Josep E. Oltra i Benavent, llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de València, i guanyador del 10é Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida; Vicent Terol i Reig, doctor en Geografia i Història per la Universitat de València, i director de l’Arxiu Municipal d’Ontinyent; Roberto Sanz Llopis, en representació de Caixa Ontinyent; Josep Estornell Català, en representació de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida; Alfred Bernabeu Tortosa, en representació de l’Ajuntament d’Ontinyent; i Josep Calatayud, president de l’IEVA.