Aixavegó: Diferència entre les revisions

De diva
Dreceres ràpides: navegació, cerca
 
Línia 1: Línia 1:
''[[m.]]'' 1. Xarxa de cordes, més petita que l'aixàvega, que també serveix per traginar palla (Agu Ben Ont). 2. Feix de palla que cap dins l'aixavegó. ([[Ndoc]]), ([[Agu]]), ([[Bet]]), ([[Ont]]). ''[[loc.]]:'' 1. «Dia de l'aixavegó»: A Bocairent i Ontinyent designa l'últim dia de les festes de moros i cristians. El dia de descans ([[Boc]]), ([[Ont]]). 2. «Quin aixavegó!»: quina borratxera ([[Boc]]), ([[Ont]]).  ([[Títol de l'enllaç]]). 3. «El que bufa el dia de les caixes és el que canta el dia de l'aixavegó» ([[Boc]]).
+
''[[m.]]'' 1. Xarxa de cordes, més petita que l'aixàvega, que també serveix per traginar palla (Agu Ben Ont). 2. Feix de palla que cap dins l'aixavegó. ([[Ndoc]]), ([[Agu]]), ([[Bet]]), ([[Ont]]). ''[[loc.]]:'' 1. «Dia de l'aixavegó»: A Bocairent i Ontinyent designa l'últim dia de les festes de moros i cristians. El dia de descans ([[Boc]]), ([[Ont]]). 2. «Quin aixavegó!»: quina borratxera ([[Boc]]), ([[Ont]]). 3. «El que bufa el dia de les caixes és el que canta el dia de l'aixavegó» ([[Boc]]).

Revisió de 09:29, 14 feb 2021

m. 1. Xarxa de cordes, més petita que l'aixàvega, que també serveix per traginar palla (Agu Ben Ont). 2. Feix de palla que cap dins l'aixavegó. (Ndoc), (Agu), (Bet), (Ont). loc.: 1. «Dia de l'aixavegó»: A Bocairent i Ontinyent designa l'últim dia de les festes de moros i cristians. El dia de descans (Boc), (Ont). 2. «Quin aixavegó!»: quina borratxera (Boc), (Ont). 3. «El que bufa el dia de les caixes és el que canta el dia de l'aixavegó» (Boc).