Diferència entre revisions de la pàgina «Arbre»

De diva
Salta a la navegació Salta a la cerca
Línia 1: Línia 1:
''[[m.]]'' 1. Vegetal llenyós, de tronc senzill a la base, però que a certa alçada es ramifica. 2. Qualsevol barra de fusta o ferro que passa pel centre d'una roda o cercle i li serveix d'eix, o que sosté unides diferents peces d'un arteffacte. 3. Vareta de vímen curta de 0,5 a 1,5 ''m''.'' de llargària. S'usa com a part essencial de l'estructura de la cistella, ja que entre vareta i vareta s'ha de teixir el cos central de la caixa ([[Nac]]) ([[Mon]]). 4. Arbret: blec, blet. [[VF]]: ''albre'' ([[Agu]]), ([[Boc]]), ''abre''.
''[[m.]]'' 1. Vegetal llenyós, de tronc senzill a la base, però que a certa alçada es ramifica. 2. Qualsevol barra de fusta o ferro que passa pel centre d'una roda o cercle i li serveix d'eix, o que sosté unides diferents peces d'un arteffacte. 3. Vareta de vímen curta de 0,5 a 1,5 m. de llargària. S'usa com a part essencial de l'estructura de la cistella, ja que entre vareta i vareta s'ha de teixir el cos central de la caixa ([[Nac]]) ([[Mon]]). 4. Arbret: blec, blet. [[VF]]: 'albre' ([[Agu]]), ([[Boc]]), 'abre'.

Revisió del 08:01, 22 oct 2015

m. 1. Vegetal llenyós, de tronc senzill a la base, però que a certa alçada es ramifica. 2. Qualsevol barra de fusta o ferro que passa pel centre d'una roda o cercle i li serveix d'eix, o que sosté unides diferents peces d'un arteffacte. 3. Vareta de vímen curta de 0,5 a 1,5 m. de llargària. S'usa com a part essencial de l'estructura de la cistella, ja que entre vareta i vareta s'ha de teixir el cos central de la caixa (Nac) (Mon). 4. Arbret: blec, blet. VF: 'albre' (Agu), (Boc), 'abre'.