Diferència entre revisions de la pàgina «Manta»

De diva
Salta a la navegació Salta a la cerca
(Es crea la pàgina amb «''f.'' 1. Peça que s'usa per a recobrir el vimen perquè no es resseque (Nac) (Aie). 2. Peça de tela de sac o de qualsevol altre teixit que s'usa per a a...».)
 
 
Línia 1: Línia 1:
''[[f.]]'' 1. Peça que s'usa per a recobrir el vimen perquè no es resseque ([[Nac]]) ([[Aie]]). 2. Peça de tela de sac o de qualsevol altre teixit que s'usa per a arreplegar les olives i es posa sota les oliveres ([[Nac]]). 3. Peça de llana o de cotó; flassada ([[Bet]]). 4. 'Manta morellana': tipus de manta teixida a Morella, de molts colors i molt apreciada ([[Mon]]). ''adv''. 5. 'A manta': en gran quantitat, en abundància. ''[[loc.]]:'' «Fer el manta»: fer el gos, no fer res.
''[[f.]]'' 1. Peça que s'usa per a recobrir el vimen perquè no es resseque ([[Nac]]) ([[Aie]]). 2. Peça de tela de sac o de qualsevol altre teixit que s'usa per a arreplegar les olives i es posa sota les oliveres ([[Nac]]). 3. Peça de llana o de cotó; flassada ([[Bet]]). 4. 'Manta morellana': tipus de manta teixida a Morella, de molts colors i molt apreciada ([[Mon]]). 5. [[adv.]] '''a manta''': en gran quantitat, en abundància. 6. loc.: «Fer el manta»: fer el gos, no fer res. 7. loc.: «Regar a manta»: regar a fila, deixant que córrega l’aigua de la séquia.

Revisió de 08:59, 2 gen 2021

f. 1. Peça que s'usa per a recobrir el vimen perquè no es resseque (Nac) (Aie). 2. Peça de tela de sac o de qualsevol altre teixit que s'usa per a arreplegar les olives i es posa sota les oliveres (Nac). 3. Peça de llana o de cotó; flassada (Bet). 4. 'Manta morellana': tipus de manta teixida a Morella, de molts colors i molt apreciada (Mon). 5. adv. a manta: en gran quantitat, en abundància. 6. loc.: «Fer el manta»: fer el gos, no fer res. 7. loc.: «Regar a manta»: regar a fila, deixant que córrega l’aigua de la séquia.