Ampliem les nostre publicacions amb l’edició del llibre ‘L’Alforí, paisatge viu. Arquitectura rural i patrimoni cultural’

L’Alforí, paisatge viu. Arquitectura rural i patrimoni cultural’ és el títol del llibre que acabem de publicar, obra de l’arquitecte Josep M. Ribera i Micó, corresponent al projecte guanyador de l’11è Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida, convocat en 2016.

El treball és una proposta per aprofitar el moment actual de demanda social i conscienciació al voltant del paisatge rural, i ho fa analitzant l’arquitectura rural dels Alforins, la implantació i la integració en el paisatge cultural entès com un tot, amb jaciments arqueològics, elements d’etnologia, arquitectures rurals, llengua, cultura i costums tradicionals.

En els diferents capítols, l’autor fa una anàlisi de l’arquitectura rural de la zona i estudia els valors i elements a protegir en el paisatge rural i en l’obra arquitectònica, per als quals presenta propostes de conservació i integració. El llibre, de 352 pàgines, inclou una extensa bibliografia i annexos, amb més de 400 plànols, esquemes i fotografies de gran interès històric i etnogràfic, mapes i un plànol de situació dels elements de protecció especial a escala 1:20.000.

Per a la publicació del llibre, que es presentarà el 27 d’abril vinent a les 19.30 h a la Casa de Cultura de Fontanars dels Alforins, hem comptat amb el suport de l’Ajuntament de Fontanars dels Alforins, l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Institut Ramon Muntaner.

Cada soci té reservat un exemplar gratuït del llibre.