Recuperem el dret civil

La anomalia que representa per als valencians no disposar del dret civil propi, derogat pel Decreto de Nueva Planta de Felipe V en 1707, va més enllà de qualsevol possible visió romàntica de la història. Perquè a hores d’ara, per mal d’entendre que siga, aquell document legislatiu atorgat “por justo derecho de conquista” que continua vigent ens impedeix de desenvolupar una regulació moderna del dret civil històric tot i haver recuperat un cert autogovern.
Catalunya i les Balears tenen el seu dret civil. Altres territoris com Galícia, el País Basc o Navarra també tenen la capacitat de legislar en dret civil. La discriminació ha unit de manera extraordinària la societat valenciana per exigir la recuperació d’aquesta capacitat legislativa. Divuit ajuntaments de la Vall d’Albaida, d’un total de 346 de tot el País Valencià han signat el manifest que reivindica aquesta recuperació, on s’hi han sumat pràcticament tots els partits polítics, sindicats, associacions empresarials i entitats culturals.
Per saber-ne més, hem convidat a parlar-ne representants de l’Associació de Juristes Valencians (AJV), entitat que impulsa aquesta reivindicació. Ens acompanyaran en l’acte el president de l’associació, José R. Chirivella, i els advocats membres de l’AJV Juan Añón i José Morgan.

Divendres 11 de gener de 2019 – 19.30 h

Centre Cultural Caixa Ontinyent – C/ Melcior Gomis, 3- – Ontinyent