Josep Albinyana, premi Fer Comarca 2019

La Junta Directiva de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida va acordar dissabte passat, seguint les directrius de l’assemblea general de socis i sòcies, la concessió del premi Fer Comarca, que enguany atorguem a Josep Albinyana.

Membre fundador de l’IEVA, Josep Albinyana va formar part de la primera junta directiva de l’entitat. Fou un dels creadors de l’emissora lliure Ràdio l’Olla, i coorganitzador de les Nits Ad Libitum als anys 80 del segle passat. També va ser fundador de l’històric col·lectiu l’Olla des d’on es van impulsar nombroses activitats, publicacions i accions com la campanya per salvar l’església de l’antic convent de Dominics de l’Olleria i la recuperació del Ball dels Locos i la festa de la Magdalena, entre més. Va col·laborar en el procés d’elaboració del diccionari de la Vall d’Albaida i en els primers anys de la revista Crònica de la Vall d’Albaida, i actualment és responsable de l’edició local VilaWeb Ontinyent i tècnic de l’IEVA.

Instaurat l’any 2003, el premi Fer Comarca és un guardó amb què la nostra institució testimonia i agraeix el treball de persones i entitats en favor de la cultura, en el sentit més ampli de la paraula, de i a la Vall d’Albaida. El lliurament es fa coincidint amb el sopar anual de l’IEVA, un acte social dirigit especialment, però no exclusivament, als socis, una trobada que serveix per a posar de llarg els projectes que durant l’any desenvoluparem, i que enguany farem l’1 de març a l’Olleria.

Premis Fer Comarca anteriors:

2018 – Casimir Romero

2017 – Carmen Agulló

2016 –Associació de Veïns El Llombo

2015 –Projecte Trèvol

2014 –Col·lectiu de Dones Malva

2013 –Josep Talens

2012- Universitat de València

2011 – Museu Segrelles (Albaida)

2010 – Emili Casanova (Agullent)

2009 – Associació Cultural La Nostra Terra (Ontinyent)

2008- Bambalina Titelles (Albaida)

2007- Col·lectiu de Dansadors de la Vall d’Albaida

2006 – Biblioteca Quatretondenca (Quatretonda)

2005 – Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià

2004.- Institut Josep Segrelles (Albaida)

2003 – Patrons de l’IEVA