Present i perspectives de futur de la Vall: un document per parlar-ne

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida va participar el 15 de febrer passat en la 8a Trobada IDECO-UV organitzada pel vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, i la Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals del País Valencià, dedicada enguany als reptes futurs de la vertebració territorial.

La jornada abordà qüestions d’actualitat territorial, com ara projectes i alternatives, comarcalització, territori i ocupació, despoblament i món rural, etc des de diferents punts de vista, a partir de conferències i taules redones on s’arreplega la visió acadèmica, la político-institucional i la de la societat local.

En representació de l’IEVA hi van intervenir el nostre soci Daniel Alfonso, llicenciat en Geografia per la UV, i Federico Soler, llicenciat en Economia per la UV, tots dos professors a l’IES de Benigànim, que van presentar l’informe La Vall d’Albaida, situació present i perspectives de futur, un document altament interessant que ara posem a l’abast de tota la població.