Ajornem a 2021 el 5é Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida

Les convocatòries del Premi d’Investigació i del Treball Final de Grau es mantenen actives

IV Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida – Benigànim 2014

La crisi sanitària de la pandèmia de Covid-19 ha desballestat, com és bo d’entendre, el programa d’actuacions que l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida tenia previst d’anar realitzant aquest 2020. El confinament inicial, que encara no s’ha acabat, i el procés per a reprendre la vida social, que serà lent, ens obliga a deixar en l’aire projectes i actes previstos per als mesos pròxims; i ens impulsa a mirar de trobar sistemes perquè l’activitat no s’ature, a seguir oferint bones propostes, i a animar tota la societat valldalbaidina a mirar el futur amb esperança.

Tot i això, un dels principals projectes que amb molt de treball ja teníem elaborat i a punt de posar en marxa, el 5é Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, l’hem de deixar en guaret perquè no tenim garanties suficients de poder-lo desenvolupar de manera idònia i amb completa normalitat. Són moltes les incerteses que encara queden planant, no només sobre aspectes organitzatius, sinó també en relació amb les possibles restriccions socials que encara haurem de viure al novembre, quan teníem previst de celebrar el congrés a Castelló de Rugat.

Agraïm l’esforç i treball que la comissió organitzadora, i també l’Ajuntament de Castelló de Rugat, han abocat en la preparació de l’esdeveniment, que havia de ser continuador del realitzat l’any 2014 a Benigànim. Aquest treball, però, no serà debades, ja que servirà per a la convocatòria del congrés el 2021, en una data que ja comunicarem en el moment oportú.

Premi d’Investigació i TFG

El 2020 és també l’any de convocatòria del 13é Premi d’Investigació La Vall d’Albaida, una beca amb caràcter biennal creada per a  ajudar a la realització d’estudis sobre la realitat comarcal que contribuïsquen a un millor coneixement prospectiu de la Vall d’Albaida i de la seua interrelació amb l’exterior. En coincidir amb el congrés, la data de termini de presentació dels projectes d’investigació s’havia fixat en relació amb les dates congressuals, però davant l’ajornament hem decidit d’allargar el termini fins al 15 de novembre de 2020 i el lliurament del premi entre Nadal i Cap d’Any.   

D’altra banda, el 2n Premi de Treball Final de Grau es manté també actiu, amb el termini inicial de presentació de treballs, fixat en el 18 de setembre de 2020.

 

La Vall d’Albaida, maig de 2020