Encarem la tardor amb cautela però ben actius

Hem passat l’estiu, però la pandèmia no du espill de passar. És per això que la junta directiva hem estat replantejant els projectes i activitats previstes per a aquesta tardor. De moment, i d’acord amb els ajuntaments on teníem aparaulats un parell d’actes aquest mes de setembre, en mantenim les convocatòries. El primer és el divendres 18, a Albaida, la presentació del llibre ‘Els titelles al País Valencià’ de Jaume Lloret, l’acte que precisament vam haver de desconvocar el març passat quan començà tot el desgavell. 


La segona cita prevista és per al 25 de setembre a Bocairent, un acte a proposta de l’Associació de Juristes Valencians sobre la recuperació del nostre Dret Civil. De moment aquest acte també continua a l’agenda, i ja vos n’informarem dels detalls.
També es mantenen actius el Premi de Treball de Final de Grau i el Premi d’Investigació, que contnuen amb els processos corresponents.

Sí que hem modificat un dels projectes, l’exposició en què estem treballant dedicada al músic Rafael Rodríguez Albert i que volíem inaugurar a primers d’octubre. Les complicacions causades per la situació sanitària ens ha decidit a ajornar-la, una mesura que a més coincideix amb la decisió de Caixa Ontinyent de no obrir de moment el Centre Cultural on s’havia d’instal·lar.

A banda de tot això, el treball no s’atura. Aquesta tardor tindrem ja en el nostre poder el treball d’investigació d’Aurelio Martí guanyador del Premi d’Investigació 2018, i esperem la confirmació de la publicació amb la Institució Alfons el Magnànim del llibre sobre els riuraus corresponent al Premi d’Investigació 2012 de Carlos Fuster. A més, el 27 de novembre participarem en l’encontre anual dels instituts d’estudis comarcals i la Universitat de València.
També continua actiu el grup de dones amb iniciatives per a recuperar figures i obres de dones de la comarca, i comencem un treball de seguiment de la conservació de la nevera del Benicadell, a Beniatjar, on s’han detectat alguns desperfectes.

A tot açò, tenim en perspectiva la celebració, l’any que ve, del V Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, previst inicialment per a aquest novembre.

Com veieu, la pandèmia ens preocupa però no ens deté. Cuideu-vos bona cosa i fem cultura amb trellat.