Noèlia Sanvíctor guanya el 13è Premi d’Investigació

“El cooperativisme de treball associat a l’Olleria” és el projecte d’investigació seleccionat com a guanyador en el 13è Premi d’Investigació La Vall d’Albaida convocat per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), en la decisió presa pel jurat reunit el 19 de desembre de manera telemàtica.

El projecte l’ha presentat Noèlia Sanvíctor Semper, graduada en Història per la Universitat de València i tècnica de Patrimoni Cultural, i té com a objectiu recuperar i donar valor a l’experiència cooperativista de l’Olleria, aprofitant les fonts orals i la tecnologia actual per a produir un treball audiovisual que alhora rescate per a la història noms i fets que no per anònims són menys importants i, de vegades, transcendentals. L’autora disposa de dos anys per a desenvolupar la investigació, de la qual se’n farà un seguiment per l’IEVA amb el suport científic de la Universitat de València.

En aquesta edició del premi, el jurat el formaven María José Teresa de Jesús Díez Niclós, catedràtica de Genètica de la UPV; Nuria Pomar Lahoz, enginyera aeronàutica amb activitats professionals a Àrea General Manager (Inel Madrid); Aureli Martí Bataller, guanyador del 12è Premi d’Investigació;  Federico Vidal Martínez, conseller de Cultura de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida; Alfred Bernabeu Sanchis, Cronista Oficial de la Ciutat d’Ontinyent i representant de l’Ajuntament d’Ontinyent; Jorge Hermosilla Pla, vicerector de Participació i Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València; Remei Blasco Cháfer,  llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i periodista/redactora d’À Punt; Roberto Sanz Llopis, en representació de Caixa Ontinyent; i Joan Josep Torró Martínez president de l’IEVA que ha presidit també el jurat.

Reunió de membres del jura del 13è Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida amb la guanyadora, Noèlia Sanvíctor

L’lnstitut d’Estudis de la Vall d’Albaida, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i la Caixa Ontinyent, convoca cada dos anys el PREMI D’INVESTIGACIÓ DE LA VALL D’ALBAIDA, amb l’objectiu d’ajudar a la realització d’estudis sobre la realitat comarcal que contribuïsquen a millorar el coneixement prospectiu de la Vall d’Albaida i la seua interrelació amb l’exterior. El premi consisteix en una beca de 3.000 euros.