Reprenem la taula redona “Plantes fotovoltaiques: temps de negocis o d’oportunitat?”

L’afectació sobre el territori de la implantació del model de grans plantes de producció d’energia fotovoltaica va ser el debat amb què vam organitzar la taula redona “Energia sostenible i/o territori?”. Va ser la tardor passada, i s’hi van obrir molts més camps de discussió raonada.

Els últims mesos s’han multiplicat els projectes d’instal·lació d’aquestes plantes en diversos municipis de la comarca, que ocuparien enormes extensions dels seus termes municipals per a la producció energètica amb l’etiqueta de sostenible. El mes de maig passat teníem previst de reprendre el format de la teula redona per a seguir debatent sobre el model, ara amb el punt de mira en el seu impacte en l’activitat econòmica. Aquella activitat va haver-se d’ajornar per motius sanitaris, i ara la reprenem amb la mateixa voluntat i una mica més d’urgència vist l’increment de projectes.

Volem saber, preguntar-nos, què volem ser com a comarca a mitjà i llarg termini, quines són les necessitats energètiques de la indústria i la població valldalbaidina, i si la producció plantejada (o una d’alternativa) representa beneficis econòmics per a la societat de la Vall.

Són algunes de les qüestions que plantejarem en la taula redona “Plantes fotovoltaiques: temps de negocis o d’oportunitat?” que hem organitzat per al divendres 28 d’octubre a Aielo de Malferit. Serà a les 19.30 a l’Auditori Municipal (Passeig de l’Eixample s/n) amb entrada lliure.

En aquesta ocasió tindrem la participació de M. Empar Martínez, secretària d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum de la Generalitat; Alejandro Micó, director de Sunalizer España; Andreu Moreno, membre de la Plataforma en Defensa del Territori de la Vall d’Albaida; Fernando Pomar, vicepresident de COEVAL; i Carlos Calatayud, responsable de projectes de l’empresa IM2 Energía Solar per a la Vall d’Albaida.