Alexandre Ordiñana guanya el XIV Premi d’Investigació

“Els moriscos dels Borja a la Vall d’Albaida: terra, vassalls i senyors a la baronia de Castelló de Rugat” és el projecte d’investigació guanyador del XIV Premi d’Investigació La Vall d’Albaida convocat per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA).

El projecte l’ha presentat Alexandre Ordiñana i Bataller (Castelló de Rugat, 1977), doctor en Història per la Universitat de València, diplomat en Magisteri per la Universitat d’Alacant i màster universitari en Història i Identitats Hispàniques a la Mediterrània Occidental (segles XV – XIX) també per la Universitat de València.

L’objectiu principal del treball és l’elaboració d’un estudi sobre l’economia i la societat morisca a partir de l’estructura de la propietat de la terra del col·lectiu a la Vall d’Albaida, focalitzat a l’ombria del Benicadell, espai on residia el grup de població més elevat i la més gran moreria, la de Castelló de Rugat, junt amb els llogarets del Rafalet i Aielo, i la vila cristiana de la Pobla del Duc, tots integrats en la mateixa baronia.

L’autor disposa ara de dos anys per a desenvolupar la investigació, de la qual se’n farà un seguiment per l’IEVA amb el suport científic de la Universitat de València.

En aquesta convocatòria del premi, el jurat l’han format Andrea Boscà Robledo, llicenciada en Medicina i Cirurgia, doctora en Cirurgia (Universitat de València); Emma Torró Pastor, física experimental d’altres energies a l’Institut de Física Corpuscular; Ivan Martí Vidal, professor titular d’Astronomia i Astrofísica del departament d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València; Noèlia Sanvíctor Semper, guanyadora del XIII Premis d’Investigació; Jaime Prohens Tomàs, catedràtic de la Universitat Politècnica de València, departament de Biotecnologia; Federico Vidal Martínez, conseller de Cultura de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida; Roberto Sanz Llopis, en representació de Caixa Ontinyent; Alfred Bernabeu Sanchis, Cronista Oficial de la Ciutat d’Ontinyent i representant de l’Ajuntament d’Ontinyent; i Joan Josep Torró Martínez president de l’IEVA.

L’lnstitut d’Estudis de la Vall d’Albaida, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i la Caixa Ontinyent, convoca cada dos anys el PREMI D’INVESTIGACIÓ DE LA VALL D’ALBAIDA, amb l’objectiu d’ajudar a fer estudis sobre la realitat comarcal que contribuïsquen a millorar el coneixement prospectiu de la Vall d’Albaida i la seua interrelació amb l’exterior. El premi consisteix en una beca de 3.000 euros.

Previous article

V Premi al Millor TFG