L’IEVA dedica una exposició a Rafael Rodríguez Albert, vinculat al col·legi de cecs traslladat a Ontinyent els anys de la guerra

Rafael Rodríguez Albert (amb camisa a quadres) al balneari de la Salut. Fotografia de l’arxiu personal de Ricardo Fombuena Vidal

Dijous que ve, 20 d’abril, inaugurarem a les 19.30 h al Museu Fester d’Ontinyent l’exposició Rafael Rodríguez Albert (Alacant, 1902-Madrid, 1979). Doble Premi Nacional de Música, la primera d’una série d’activitats que dedicarem enguany al compositor i pianista alacantí vinculat a Ontinyent en col·laboració amb la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.
 
Rodríguez Albert va obtenir en dues ocasions el Premi Nacional de Música (1952 i 1961), i uns altres de destacats com el Nacional de Composició “Manuel de Falla” de la Universitat de Granada en 1977. Es va quedar cec de ben menut i va estar vinculat a l’ONCE. Va ser professor en el Col·legi Nacional de Cecs i va contribuir al desenvolupament de l’escriptura Braille per a música, implicat en les avantguardes de l’època.
Justament la seua relació amb el món docent el va vincular a Ontinyent, on durant els anys de la guerra de 1936-1939 va fer classes en el Col·legi Nacional de Cecs traslladat des de Madrid a la rereguarda i instal·lat al balneari de la Salut de la capital de la Vall d’Albaida. Allà, amb un equip docent, es va ocupar de la formació i protecció dels més de cent alumnes que patien ceguera.
 
A l’acte inaugural assistirà el comissari de l’exposició, José Miguel Santacreu Soler.
 
L’exposició es podrà visitar fins al 27 de maig vinent, dissabtes i diumenges d’11.00 a 13.30 h.