Presentació del llibre del V Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida presentarà a Castelló de Rugat el llibre que aplega les actes del V Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, celebrat en aquesta localitat l’any 2022, i publicades en col·laboració amb la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació i l’Ajuntament de Castelló de Rugat.

La presentació tindrà lloc a l’Auditori Municipal el divendres 17 de maig a les 19:30 h i comptarà amb les intervencions d’Ismael Sanvíctor, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida; Natàlia Enguix, vicepresidenta primera de la Diputació de València; Vicenta Boscà, alcaldessa de Castelló de Rugat; i Joan J. Torró, president de l’IEVA.

El llibre, coordinat per Josep Albinyana i Josep Garcia recull ponències, comunicacions i conferències presentades i relacionades amb el V Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, que va reunir els dies 1 i 2 d’abril de 2022 un bon grapat d’estudiosos i investigadors per a parlar de temes molt diversos, sempre relacionats amb la història i les vivències de la comarca. Entre els diferents objectes d’estudi, el medi ambient, l’agricultura, la sostenibilitat, la sanitat pública, l’esport, els serveis socials, l’art i la història, també el patrimoni cultural, immaterial i arquitectònic, l’educació, la música, la llengua, la literatura, el turisme, el despoblament, la globalització, la indústria i el canvi climàtic.