Arxiu dedicat a la Transició a la Vall d’Albaida

unnamed (8)A l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida estem treballant en l’organització d’unes jornades dedicades a estudiar com es va viure a la nostra comarca el moment històric conegut com la Transició, el pas del franquisme a l’època constitucional actual. Ho volem fer de la mà dels protagonistes d’aquells anys, i a mesura que anirem concretant detalls dels actes, n’informarem.

Les jornades es realitzaran en més d’una localitat, durant el darrer quadrimestre de l’any. Una de les activitats previstes és una (o més) exposició que mostre materials referits als moviments polítics, socials, sindicals… de l’època. Llibres, revistes, fotografies, cartells, fulls i més documentació que servisca per a il·lustrar i recordar el moment, però també seria important que eixa documentació poguera digitalitzar-se i passar a formar part d’un arxiu a l’abast dels historiadors.

És per això que encetem ara una campanya de cerca de documentació dels anys 1970-1985 (aproximadament) que puga formar part de l’exposició, i alhora, amb el permís dels propietaris, que poguem digitalitzar per a crear l’arxiu de la Transició a la Vall d’Albaida.

Així, fem una crida a aquelles persones que tinguen material d’aquells anys i hi vulguen col·laborar a posar-se en contacte amb nosaltres per a fer-ho possible.