Encetem les jornades sobre la Transició a la Vall d’Albaida amb una taula redona de polítics i sindicalistes a Bocairent

El pròxim dimarts 18 d’agost, dintre les Xarrades a la Fresca que organitza cada any l’Ajuntament de Bocairent a les 20.00 a la placeta de Sant Vicent, i amb el nom de “Taula de forces polítiques i sindicals”, tindrà lloc el primer dels actes previstos per a les Jornades Locals i Comarcals sobre la Transició a la Vall d’Albaida que hem organitzat des de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida. En aquest acte hi participaran persones que als anys 70 i 80 del segle passat van participar de forma decisiva tant en la creació com en la gestió posterior de les principals organitzacions polítiques i sindicals i dels grups polítics locals.

La idea que mou aquestes jornades és fer que els actors protagonistes del que es coneix com a Transició conten de primera mà com es va viure tot aquell procés des del punt de vista local i comarcal, i en facen la valoració personal del procés.

Les Jornades tindran diferents escenaris locals com ara la Pobla del Duc, Llutxent, l’Olleria, Albaida i finalment, Ontinyent on, a més de les seues jornades locals, es desnvoluparan al mes de novembre les Jornades Comarcals.

Amb l’organització d’aquestes jornades, l’IEVA es proposa també d’impulsar la creació d’un Arxiu de la Transició, per a la qual cosa convida totes les persones que disposen de diferent tipus de documentació gràfica, escrita, etc a permetre’n la reproducció per a poder-lo incloure en aquest arxiu comarcal que facilite investigacions històriques.

En aquesta primera cita, els participants en la taula redona seran Valeriano Alcázar (CC.OO i PCPV), Manuel Asensio i Ramón Molina (UGT), Jose L. Gil (PSOE), Antonio Cerdà (USO), José L. Pascual (CID), i Josep Villarrúbia (PSV).