Presentem el número 413 de la revista SAÓ, dedicat a la Vall d’Albaida

portada_sao__2016La revista Saó ha inclòs en el número 413 corresponent al mes de març un especial dedicat a la Vall d’Albaida. El quadern central està plantejat com una panoràmica que servisca per fer més visible una comarca que ‘per a molts és la gran desconeguda’ i ajudar a descobrir-la, tal com expliquen des de la propia publicació.

En aquest especial hi escriuen el cronista oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu, qui fa un passeig per la història de la capital; Sergi Gómez, qui parla de les tradicions locals; l’economista Joan Sanchis per analitzar la situació econòmica de la Vall; i Antoni Conca qui s’encarrega d’oferir un recorregut mediambiental. De la vitalitat i l’ús del valencià en parla Vicent Satorres; i una entrevista a Vicent Gomar, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, completa la visió global de la comarca que s’ofereix des de Saó.

Des de l’IEVA hem organitzat un acte de presentación d’aquest número de la revista, amb la col·laboració de l’Associació de Veïns El Llombo, dissabte 16 d’abril a les 19.30 al Centre Cívic del Llombo, a càrrec del director de la publicació, Vicent Boscà, i de dos dels autors dels articles: Alfred Bernabeu i Joan Sanchis. L’acte el presentarà i conduirà Rafael Portero.

La revista

La publicació va néixer el 1976 amb tres eixos principals: fidelitat al concili Vaticà II, nacionalisme clar i contundent i visió progressista de la societat. Uns valors que ja aleshores era complicat que arrelaren i que ara, segons el director de la revista, Vicent Boscà, continuen semblant impossibles d’assolir. ‘Amb Saó hem demostrat que és possible d’exigir i reivindicar que la nostra llengua siga a tots els àmbits’, va assegurar Boscà l’any passat durant la celebració de la publicació del número 400.

Estèticament i tecnològica, la revista s’ha anat adaptant als nous temps, però l’essència continua essent la mateixa, una essència que el director pronostica que es mantindrà en els quatre-cents números següents. ‘Ara el nostre objectiu és adaptar-nos al present i, sobretot, al futur’, diu. Tot i que la revista va néixer com una simbiosi de la fe i la cultura al País Valencià, Vicent Boscà n’ha estat el primer director laic.