L’IEVA presenta el jurat de l’11è Premi d’Investigació La Vall d’Albaida

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida ha presentat el jurat de l’11è Premi d’Investigació La Vall Albaida, una cita biennal que enguany compleix vint anys d’història des que se’n va convocar la primera l’any 1996. En aquell moment es convertí en el primer dels premis d’investigació convocats a la comarca, i es manté com l’únic que té la Vall d’Albaida com a àmbit d’estudi geogràfic o social sense limitacions de temàtiques a tractar.

En l’acte de presentació, a càrrec del president de l’IEVA, Josep Calatayud, i de la vicepresidenta, Lluïsa Gallego, hi van ser presents també en representació del jurat Vicent Terol i Josep E. Oltra, aquest darrer en nom de l’equip guanyador de l’edició anterior del premi.

Els membres que formen el jurat en aquesta ocasió són:

Vicent Terol i Reig (Albaida), doctor en Geografia i Història per la Universitat de València, director de l’Arxiu Municipal d’Ontinyent i director també de la revistra Alba d’estudis comarcals. (CV complet)

Josep Enric Oltra i Benavent (Quatretonda), llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de València, especialitat en Botànica, guanyador del 10é Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida pel projecte “Els noms del éssers naturals. Recerques etnobiològiques a la Vall d’Albaida”. (CV complet)

Isabel Donet Sànchez (Benigànim), periodista i assessora en comunicació i assessora en política informativa. (CV complet)

Francisco Bueno Camejo (Las Palmas de Gran Canaria), llicenciat en Geografia i Història i Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de València. Professor del Departament de l’Art de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. (CV complet)

 – Jordi Casanova Mollà (l’Olleria), llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València, especialitzat en Neurologia. Doctor per la Universitat de Barcelona. (CV complet)

En la seua intervenció, Josep Calatayud va donar a conèixer els membres del jurat, recordant que a més està configurat per ell mateix com a president de l’IEVA i que presidirà el jurat, i per un representant de cadascuna de les entitats patrocinadores (Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida). En l’elecció d’aquestes cinc persones, ha assegurat Calatayud, s’ha buscat disposar de membres de prestigi reconegut entre la comunitat científica i que, a més, siguen persones de la comarca o vinculades a ella per tal de valorar-ne públicament el seu treball i recompensar-los d’alguna manera per la seua tasca professional.

Per la seua banda, Vicent Terol va insistir en la importància de la investigació i de la necessitat de suports en aquest camp, i va remarcar que justamentel el premi suposa una oportunitat a projectes que d’una altra manera no veurien la llum, treballs de gran valor com ha estat l’últim premi “Els noms del éssers naturals. Recerques etnobiològiques a la Vall d’Albaida”. Precisament un dels autors d’aquest treball, Josep Enric Oltra, ha destacat la importància del premi per a la comarca insistint en la idea que alguns treballs no troben patrocini i sense aquests tipus d’ajuts no podrien fer-se mai realitat posant com a exemple el seu treball, que en principi pareixia un projecte rar però que al final gràcies al premi i l’edició posterior ha tingut una gran acceptació popular, ja que de fet, se n’han exhaurit tots els exemplars publicats. Per acabar, Lluïsa Gallego va remarcar novament la importància del premi per a la comarca i per a aquelles persones que es dediquen a la investigació, demanant als mitjans de comunicació que donaren a conèixer el premi i les seues bases.

El Premi

El Premi d’Investigació La Vall d’Albaida és una beca d’investigació, de manera que es premia un projecte en procés d’elaboració, i no un treball acabat. Eixa és la raó de la seua convocatòria biennal, ja que el projecte s’ha de desenvolupar i finalitzar en dos anys. L’autor o autors guanyadors reben 1.000 euros quan es fa públic el premi, per tal de començar a treballar, i la resta fins els 3.000 euros totals es lliurarà a la finalització i entrega del treball acabat. segons les bases.

En aquesta edició, el termini per a presentar els projectes, que poden tractar qualsevol temàtica relacionada amb la Vall d’Albaida, acaba el dia 15 de novembre de 2016. La documentació requerida s’ha de fer arribar a la seu de l’IEVA, i el jurat farà saber la seua decisió abans que acabe l’any.

Next article

I si sopem a la fresca?