Ferran Garcia-Oliver presenta “Valencians sense ADN” a Albaida

Ferran Garcia-OliverSeguint amb el cicle Espai del Llibre, l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida ha organitzat per a aquest divendres 26 de maig una nova presentació, en aquest cas del llibre “Valencians sense ADN. Relats dels orígens”, del catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València Ferran Garcia-Oliver.

El llibre, guanyador del Premi Joan Fuster d’Assaig dels Premis Octubre en 2015 és un assaig que analitza les narracions fetes sobre què som els valencians per desmuntar tòpics, sense fonament científic però amb interessos ideològics. El volum és un assaig contemporani que busca fer llum en un tema que ha dividit la societat a partir d’idees que, segons diu l’autor, “encara corren impunement sobretot per les xarxes socials”.

Ferran Garcia-Oliver (Beniopa, 1957) és escriptor i historiador, amb una obra literària que gira entorn dels viatges i els dietaris: Oc (ed. 3i4), París particular (ed. 3i4), Per espaiar la malenconia o El vaixell de Genseric (XVII Premi d’Assaig Carles Rahola). Ha publicat també les novel·les La Veu d’Odiló i La melodia del desig (Premi de Narrativa Alfons el Magnànim). Catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València, és autor de nombrosos articles i llibres d’investigació, entre els quals destaquen Cistercencs del País Valencià (ed. 3i4), Ausias Marc i The Valley of the Six Mosques. Life and Work in the Medieval Valldigna, traducció anglesa del seu La vall de les sis mesquites. El treball i la vida a la Valldigna medieval

La presentació del llibre, en què intervindrà també l’historiador Vicent Terol i Reig, serà a les 19.30 a la sala Gòtica del Palau dels Marquesos d’Albaida.