Benicadell Sonor, la música clàssica feta a la Vall d’Albaida

Amb el nom de Benicadell Sonor, l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida ha engegat un projecte de recuperació i revalorització de compositors de música clàssica de la comarca el reconeixement dels quals a casa nostra no és ni de bon tros el que correspon a la qualitat de les seues creacions, ni el que sí que tenen en altres territoris.

La Vall d’Albaida té una interessant producció de compositors de petita, mitjana i gran repercussió que han generat un compendi d’obres de gran qualitat dins la trajectòria del País Valencià i que conforma una de les vessants culturals valencianes més destacables.

El projecte, iniciat l’any passat de la mà de Miquel Àngel Múrcia, doctor en Història, va començar per una primera tria de compositors de la nostra comarca, del segle XVIII fins a l’actualitat, amb la intenció d’anar ampliant en anys posteriors la selecció a més autors. A partir d’aquesta primera tria s’ha fet l’elecció d’algunes obres seues que ara passen a formar part del disc que acabem d’enregistrar al Centre Cultural Caixa Ontinyent, produït per l’Obra Social de Caixa Ontinyent i que veurà la llum al llarg del mes de febrer vinent.

En el CD es publiquen peces de Vicent Rodríguez Monllor (Ontinyent 1690 – 1760); Josep Melcior Gomis (Ontinyent 1791 – París 1836); Blai Maria Colomer (Bocairent 1833 – París 1917); Amanci Amorós Sivent (Agullent 1854 – Sant Cugat del Vallés 1925); Eduard Torres Pérez (Albaida 1872 – Sevilla 1934); Joan Alborch Miñana (Salem 1973); i Joanjo Albinyana i Gil (L’Olleria, 1967). La interpretació al piano de totes les composicions va a càrrec d’aquest darrer autor,  Joanjo Albinyana, concertista, professor superior de piano i música de cambra i pianista acompanyant al Conservatori Professional de Música d’Ontinyent.

Dins aquesta primera fase del Benicadell Sonor, durem també als escenaris aquesta música valldalbaidina, a través de concerts que començaran l’11 de febrer de 2018 a Ontinyent. Organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de la capital de la Vall d’Albaida, el concert oferirà com a programa les peces incloses en el disc, interpretades també pel pianista Joanjo Albinyana. L’espectacle musical serà a les 12.00 a la Sala Gomis. Les entrades poden adquirir-se ja a la Sala Gomis i a través de la web de Caixa Ontinyent.

Comments are closed.