Diferència entre revisions de la pàgina «Mançana»

De diva
Salta a la navegació Salta a la cerca
Línia 1: Línia 1:
''[[f.]]'' 1. Piló acabat amb una cabota redonenca que anava entre la llanterna i el plat de la premsa d'oli i servia de suplement al fusell. 2. Figa o cabota de la camella del jou. 3. Poma. 4. Botó ([[Nac]]) ([[Agu]]). Loc. "Ja ens han estacat la mançana": es diu quan te n'han clavat una de ben grossa, per exemple quan et porten una factura elevada. ([[Boc]]).
''[[f.]]'' 1. Piló acabat amb una cabota redonenca que anava entre la llanterna i el plat de la premsa d'oli i servia de suplement al fusell. 2. Figa o cabota de la camella del jou. 3. Poma. 4. Botó ([[Nac]]) ([[Agu]]). [[loc]]. «Ja ens han estacat la mançana»: es diu quan te n'han clavat una de ben grossa, per exemple quan et porten una factura elevada. ([[Boc]]).

Revisió del 06:26, 9 abr 2018

f. 1. Piló acabat amb una cabota redonenca que anava entre la llanterna i el plat de la premsa d'oli i servia de suplement al fusell. 2. Figa o cabota de la camella del jou. 3. Poma. 4. Botó (Nac) (Agu). loc. «Ja ens han estacat la mançana»: es diu quan te n'han clavat una de ben grossa, per exemple quan et porten una factura elevada. (Boc).