Diferència entre revisions de la pàgina «Mosca»

De diva
Salta a la navegació Salta a la cerca
 
Línia 1: Línia 1:
''[[f.]]'' 1. Malaltia de la vinya i d'alguns arbres produïda per una mosca ([[Nac]]). 2. '''mosca d'ase''': més grossa i allargada que la comuna; ataca principalment les bèsties de peu redó i és més enganxosa i pica més fort que la mosca domèstica. Solia baixar amb les rècues equines que venien de Castella, els cavalls i matxos es tornaven bojos quan els picaven. 3. fig. Organ genital masculí ([[Nac]]). 4. Borratgera. ''[[loc.]]:'' Cançó de batre. «Una nit de tanta fosca anava un frare corrent que li picava la mosca a les parets del convent» ([[Nloc]]), ([[Oto]]).
''[[f.]]'' 1. Malaltia de la vinya i d'alguns arbres produïda per una mosca ([[Nac]]). 2. '''mosca d'ase''' Mosca més grossa i allargada que la comuna; ataca principalment les bèsties de peu redó i és més enganxosa i pica més fort que la mosca domèstica. Solia baixar amb les rècues equines que venien de Castella, els cavalls i matxos es tornaven bojos quan els picaven. 3. fig. Organ genital masculí ([[Nac]]). 4. Borratgera. ''[[loc.]]:'' Cançó de batre. «Una nit de tanta fosca anava un frare corrent que li picava la mosca a les parets del convent» ([[Nloc]]), ([[Oto]]).

Revisió de 09:30, 22 oct 2015

f. 1. Malaltia de la vinya i d'alguns arbres produïda per una mosca (Nac). 2. mosca d'ase Mosca més grossa i allargada que la comuna; ataca principalment les bèsties de peu redó i és més enganxosa i pica més fort que la mosca domèstica. Solia baixar amb les rècues equines que venien de Castella, els cavalls i matxos es tornaven bojos quan els picaven. 3. fig. Organ genital masculí (Nac). 4. Borratgera. loc.: Cançó de batre. «Una nit de tanta fosca anava un frare corrent que li picava la mosca a les parets del convent» (Nloc), (Oto).