Reunió de membres del jura del 13è Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida amb la guanyadora, Noèlia Sanvíctor

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida convoca des de 1996 un premi d’investigació biennal, destinat a ajudar a la realització d’estudis sobre la realitat comarcal que contribuïsquen a un millor coneixement prospectiu de la Vall d’Albaida i de la seua interrelació amb l’exterior.

El premi està dotat amb una beca de 3.000 euros per al projecte d’investigació original que tracte sobre algun dels temes següents, o d’altres, sempre que estiga referit a la Vall d’Albaida, al seu passat, al present o de cara a projectes de futur:

  • Socioeconomia (indústria, agricultura, sanitat, comerç…)
  • Sociologia política (interrelació amb les Comarques Centrals Valencianes, vertebració comarcal…)
  • Patrimoni, cultura, art, educació…
  • Infraestructures (el tren, comunicacions viàries…).
  • Recursos naturals (sostenibilitat, aigua….)

BASES DE PARTICIPACIÓ

· Bases del XIII Premi Investigació de la Vall d’Albaida 

RELACIÓ DE PREMIS ATORGATS

XIII PREMI D’INVESTIGACIÓ. Convocat en 2020

Guanyadora: Noèlia Sanvíctor Semper, amb el projecte “El cooperativisme de treball associat a l’Olleria”.

XII PREMI D’INVESTIGACIÓ. Convocat en 2018

Guanyador: Aurelio Martí Bataller, amb el projecte “Moviment obrer i identitari a la Vall d’Albaida (1890-1939)”.

XI PREMI D’INVESTIGACIÓ. Convocat en 2016

Guanyador: Josep M. Ribera Micó, amb el projecte “L’Alforí, paisatge viu. Arquitectura rural i patrimoni cultural”.

X PREMI D’INVESTIGACIÓ. Convocat en 2014

Guanyadors: Antoni Conca, Josep E. Oltra i J. Daniel Durà, amb el projecte “Els noms dels éssers naturals. Recerques etnobiològiques a la Vall d’Albaida”.

IX PREMI D’INVESTIGACIÓ. Convocat en 2012.

Guanyador: Carlos Fuster, llicenciat en Història per la Universitat de València i Tècnic en Patrimoni Cultural. Professor de la UNED Gandia-Alzira en les assignatures d’Història Antiga i d’Història Medieval. Projecte premiat: “Temps de riuraus i sequers a la Vall d’Albaida”.

VIII PREMI DI’INVESTIGACIÓ. Convocat en 2010. Declarat desert.

VII PREMI D’INVESTIGACIÓ . Convocat en 2008.

Guanyadors: Víctor Agulló Calatayud, Professor de sociologia de l’Esport en la Facultat de Ciències de l’Activitat Fisica i Esport de la Universitat de València, i Gregorio González Alcaide, Historiador, Biblioteconomista i Documentalista, amb el projecte d’investigació “Els esports tradicionals a la Vall d’Albaida”.

VI PREMI D’INVESTIGACIÓ. Convocat en 2006.

Guanyadors: Maria Pilar Donat Torres, professora de la Universitat Politècnica de Gandia, del departament d’Ecosistemes Agroforestals, i Xavier Martínez Fort, Enginyer Tècnic d’Explotacions Forestals amb el projecte “El riu Albaida, qualitat ambiental de les seues riberes”.

V PREMI D’INVESTIGACIÓ. Convocat en 2004.

Guanyador Francisco Puig Blanco, amb el projecte d’investigació: “La deslocalización industrial en la Vall d’Albaida: un estudio para superarla”.

IV PREMI D’INVESTIGACIÓ: Convocat en 2002

Guanyador: Antonio Calzado Aldaria, amb el projecte d’investigació “La Vall d’Albaida entre la nit i el marasme. 1939-1959”

III PREMI D’INVESTIGACIÓ: Convocat en 2000:

Guanyador : GRUP D’ESTUDIS AMBIENTALS NATURALISTA ‘PADRE FERNANDO ALCINA’, format per Vicente Revert Calabuig, Daniel Cabedo Sanchis i Ignacio Gil Torró, amb el projecte d’investigació “Anàlisi sistèmica de l’aigua a la Vall d’Albaida. Models per a la seua sostenibilitat”

II PREMI D’INVESTIGACIÓ: Convocat en 1998:

Guanyador: Abel Soler i Molina amb el projecte d’investigació: “L’espai del poder feudal. Torres, castells i palaus de la Vall d’Albaida”.

I PREMI D’INVESTIGACIÓ: Convocat en 1996:

Guanyadors ex aequo: Vicent Terol i Reig amb el projecte d’investigació “La Germania a la Vall d’Albaida” i Fernando Sendra Bañuls amb el projecte d’investigació “Els molins d’aigua de la Vall d’Albaida: un patrimoni tecnològic i cultural quasi desaparegut”.