Un treball sobre la resistència als macroprojectes fotovoltaics guanya el V Premi al Millor TFG

Daniel Pardo, guanyador del V Premi al Millor TFG

Resistencias a macroproyectos fotovoltaicos en el rural valenciano. Una aproximación desde el extractivismo y el análisis estructural és el treball guanyador del V Premi al Millor Treball de Final de Grau (TFG), convocat per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) i dotat amb 800 euros.

Enguany optaven huit estudis al premi destinat a investigacions que aporten dades noves relatives al coneixement de qualsevol dels diferents aspectes de la Vall d’Albaida.

El TFG l’ha presentat Daniel Pardo Simon, corresponent al grau de Sociologia de la UNED. Estudia els moviments de resistència als macroprojectes de centrals de producció d’energia renovable apareguts a les zones rurals, i se centra en el cas de la Vall d’Albaida. L’objectiu principal del TFG és ajudar a comprendre les raons i motivacions que impulsen aquestes mobilitzacions.

La decisió del premi l’ha presa per unanimitat el jurat, format per M. José Nadal Morant, professora associada del Departament de Didàctica i Organització Escolar de la Universitat de València; Maria Saiz Raimundo, professora substituta del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València; Jaume Prohens Tomàs, catedràtic del Departament de Biotecnologia de la Universitat Politècnica de València; Joan Sanchis i Muñoz, professor associat d’Economia Aplicada de la Universitat de València; i J. Àngel Cano Mateu, professor ajudant Doctor al Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València.