Vídeo: Els protagonistes de l’Aplec prohibit de Bocairent

L’any passat vam commemorar (en col·laboració amb ACPV Vall d’Albaida) el seixanta aniversari del IV Aplec de la Joventut del País Valencià, convocat per al 27 d’octubre de 1963, i que es va convertir en l’Aplec prohibit de Bocairent per la prohibició de les autoritats franquistes. La decisió del gobierno civil de València es va materialitzar en un desplegament d’agents de la Guàrdia Civil fortament armats que van impedir l’accés al poble de la immensa majoria dels assistents.

Dins dels actes de la darrera jornada de la commemoració, vam aplegar alguns protagonistes d’aquella jornada històrica perquè ens en donaren testimoni de primera mà. I ara vos ho oferim en un vídeo. Hi intervingueren en directe Vicent Carbonell, membre del Centre Excursionista de Bocairent, i Joan Senent, membre de les Joventuts de Lo Rat Penat. Eliseu Climent, editor i agitador cultural, i Antoni Miró, pintor, feren les seues intervencions amb vídeos que ens feren arribar. La taula la va presentar i moderar Carmen Doménech.

(+Àlbum fotogràfic de la jornada)