Tornem al cicle dedicat a l’obra i la figura de Rafael Rodríguez Albert

· Presentem la biografia publicada per la filla del compositor, A. Beatriz Rodríguez Fernández
· El guitarrista Pedro López de la Ossa oferirà un concert-conferència sobre l’autor 

Rafael Rodríguez Albert (amb camisa a quadres) al balneari de la Salut d’Ontinyent. Fotografia de l’arxiu personal de Ricardo Fombuena Vidal

Reprenem els actes dedicats al compositor i pianista alacantí Rafael Rodríguez Albert, vinculat a Ontinyent, on durant els anys de la guerra de 1936-1939 va fer classes en el Col·legi Nacional de Cecs traslladat des de Madrid a la rereguarda i instal·lat al balneari de la Salut de la capital de la Vall d’Albaida.

Divendres 8 de setembre ens acompanyarà la seua filla, A. Beatriz Rodríguez Fernández, per a presentar la biografia del músic, publicada pel Servei de Publicacions de la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Alacant: El compositor Rafael Rodríguez Albert. Vocación, compromiso y voluntad. En l’acte intervindran també M. Carmen Agulló (professora d’Història de l’Educació de la Universitat de València), i Joan J. Torró (president de l’IEVA i autor del llibre El Col·legi Nacional de Cecs. De Madrid a Ontinyent (1936-1939)). La presentació serà a l’Aula Magna del Campus d’Ontinyent, a les 19.30 h i tindrà acompanyament musical amb la interpretació d’algunes peces de Rodríguez Albert a càrrec de membres de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.

El cicle tindrà continuïtat al cap de vuit dies, divendres 15, amb la conferència-concert Rafael Rodríguez Albert a través de la guitarra: un cas paradigmàtic en la història de la música espanyola, a càrrec de Pedro López de la Ossa, guitarrista professional que treballa a la University of California-Riverside en la tesi doctoral Unforgetting the Past: Internal Exiles and the Spanish Avant-garde under the Franco Dictatorship (1939-75) and beyond. També prepara una edició crítica sobre dues obres de Rafael Rodríguez Albert per a la fundació ONCE, i el llibre Otras mirada a Rafael Rodríguez Albert, un compositor republicano més allá de la composición.
Serà a les 19.30 al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

This slideshow requires JavaScript.